ingyen
webstatisztika
Szállítási információk | Eladó Viagra

Megrendelés, vásárlás tudnivalók.

Megrendelés, vásárlás tudnivalók.Fizetési variációk, termék átadása-átvétele

A rendelését az alábbi úton lehet megfizetni amellett átvenni:

előre történő utalással egy adott bankszámlaszámra: így a legkedvezőbb az ára, mert a szállítmányozási, csomagolási, azonkívül további anyagi terheket mi álljuk.

Postai utánvétellel a termék kézhez vételekor a postá(s)nak kiegyenlíteni a termék utánvételi árát, annak függvényében, hogy a postástól kapja kézhez a terméket, vagy a postán. Az utánvétel díjának megfizetésekor veheti át az igényelt termékeket.

előreutalással történő fizetés és birtokba vétel: az előreutalás oly aspektusból lehet előnyösebb, hogy ilyenkor a postai szállítás díját cégünk fizeti, ezért sokkalta olcsóbban megveheti az árucikket. Midőn megérkezett a pénz cégünkhöz, akkor aznap postázzuk a küldeményt, eszerint 2-3 nap leforgása alatt elvégezhető az egész, és mérsékeltebb árú is.

előre utalásnál kérjük fogalmazzon meg a KAPCSOLAT menüponton keresztül egy üzenetet és mi rögtön küldjük azokat az adatokat elektronikus levélben az Ön számára, melyre utalni szükséges a fizetséget. Utalás közleményéhez írja be ugyanazt a nevet és irányítószámot, amit a rendelésben is írt nekünk, ekképp egyszerűbben be tudjuk azonosítani. A termék elnevezését kérjük, soha ne írja be az utalás közleményében, csakis kizárólag a saját nevét amellett irányítószámát tüntesse fel, amit a megrendelés során eljuttatott hozzánk!

Ahogy megérkezett az utalás (ez általánosságban néhány óra, illetve legfeljebb 1 nap), arról SMS-ben tájékoztatnak minket, és ezzel még aznap már postázzuk is a csomagot ajánlott, utánvétel nélküli küldeményként, mely egy, vagy maximum két nap alatt minden bizonnyal megérkezik Önhöz, persze diszkrét csomagban.

Postán történő illetve futárszolgálati utánvétellel bonyolított fizetés és birtokba vétel: Az utánvételes vásárlási variáció a legnépszerűbb azonkívül a leggyakrabban választott. A postás a megrendelő címére szállítja ki a terméket azonkívül az utánvétel költségének megfizetésekor átadja azt Önnek. Átlagosan kijelenthető, hogy 20 000 forintig bezárólag 1-2 dobozos megrendelés esetén elsőbbségivel feladott árucikkek összes kiszállítási, és további összege csak 1500 Ft. Eme összeg fölött, továbbá a küldemény súlyának emelkedése következtében, még 1800-2100-2700 forint is lehet az extra kiküldési kiadás. A vásárláskor ezt a fuvar összeget hozzáadja a rendszerünk az árucikk eladási árán felül, ezért látja Ön is, hogy egyértelműen mennyi is lesz a postaköltsége, azaz az árucikkel együtt számszerűen milyen összeget fog majd fizetni.

A postai utánvét, illetve postai utánvétel kifejezés azt jelenti pontosan, hogy az értékesítő feltüntet a csomagon egy utánvéti árat, amit szeretne, hogy a vevő az átvétel alkalmával kiegyenlítsen. Az utánvételi összeg a mi esetünkben az áru árából, a postaköltségből, továbbá a csomagolás árából adódik. Láthatóan ez az utánvételi ár a rendelt árucikket extra költségekkel emeli, melyet a vevőnek muszáj lerónia. A postai utánvétellel való vásárlás esetében a szállítónak szükséges kifizetni a küldeményen jelzett utánvételi összeget, és így a terméket kézhez kapja. Hogyha nincsenek otthon a címen, ír egy értesítőt. A másik verziója a postahivatalban maradó utánvételi küldemény, amelynél a postahivatalban marad a csomag, nem kerül kiszállításra és minthogy Önnek nem kötelező a saját címét megadnia a megrendeléskor, eszerint nem fogják értesíteni a postától, hogy jött küldeménye, így Önnek szükségeltetik bemennie a postára valamint leróni az utánvétel díját. A postán maradó termék szervezése azért nem ilyen egyszerű, feltéve, hogy ekképp akarja kérni a rendelését, mindenképpen böngéssze át az alábbiakat, mert amennyiben már többször rendelt e módon, akkor is módosultak a kézbesítés előírásai, amiket itt olvashat el mélyrehatóan.

Kiszállítás postahivatalban maradó küldeményként

Azt ajánljuk, mindenféleképpen böngéssze át ezt a postahivatalban maradó útmutató szöveget, mert hiába esetleg Ön eddig is gyakran is vásárolt postahivatalban maradó árucikket és azzal minden simán ment, azonban a közelmúltban sokban változtak a postahivatalban maradó küldemények rendjére meghozott kritériumok!

Ez többnyire a legproblémásabb hozzájutási módszer a példák alapján, számtalan okból kifolyólag is.

A kisméretű posták, vagy a plázákban, vagyis bevásárló központokban működő postahivatalok nem fogadnak postahivatalban maradó küldeményeket, eszerint azt visszaküldik a faladójához. Azt tanácsoljuk, hogy a konkrét város, illetve település központi postájára (főpostájára) kérjék a rendelt terméket, hogyha megoldható, és így máris kevesebb baj lehet a birtokba vételnél. A postakeresűben olyan egészen kis postahivatalok, illetve plázák- bevásárlóközpontjainak postahivatalai is fellelhetőek, ahol nincsen postán maradó küldemény, szóval azt ajánljuk ne ezeket, hanem a nagyobb (fő)postahivatalokat jelölje ki!

Egy sereg ember nincs tisztában azzal, hogy a postán maradó csomagok esetén egyáltalán nem kapnak értesítést a postahivataltól. Nem is tudnák milyen címre küldeni az értesítőt, mert az Ön saját címét nem írta meg a megrendeléskor, hanem kizárólag a postahivatal címét illetve számát, amit a postakeresűben választott ki. Ezt nehezíti még, hogy számtalanszor azt válaszolják a postahivatalba befáradó illetőnek, hogy nem lett elküldve, vagy nem találják. Ebben az esetben kérjük, küldjön nekünk a KAPCSOLAT menüponton át egy levelet, ahol mi válaszlevélben küldjük Önnek a rendelés alkalmával felvitt küldeményazonosító számot. Így már minden esetben átadják majd Önnek az ajánlott levelét, amibe az árut pakoltuk.

A postahivatalban maradó küldemények beérkeznek a főpostára /1-es számú posta/, és feltéve, hogy Ön nem oda kérte postán maradóként,abban az esetben átviszik a megadott elérhetőségű postahivatalba az Ön megrendelt küldeményét. Amennyiben a főpostára kérte, abban az esetben ott várja Önt a főpostán.

első számú dolog: A postahivatalban maradó csomagoknál egyáltalán nem küldenek Önnek értesítőt, eszerint Önnek muszáj az igényléstől számított 24-48 órán belül besétálnia a megadott számú illetve című nagyobb postára a szóban forgó városban vagy településen. Ha 7 munkanapon belül nem jut be a postahivatalba, olyankor a küldeményt visszajuttatják a feladóhoz. Feltéve, hogy a postahivatalban azt közlik, hogy nem érkezett ilyen küldemény, vagy nincs meg, akkor a küldeményazonosító RAG szám megadása után teljes bizonyossággal elhárul a nehézség! Eme számot a Kapcsolat menüpontra kattintva egy üzenetben kérje kereskedésünktől, és akkor mi elküldjük Önnek a lehető leggyorsabban.

Legkomolyabb probléma a postahivatalban maradó csomagoknál hogy a kipostázott csomagot (levél alakjában) nem minden esetben találják meg egyből a postán, csupáncsak egy úgynevezett küldeményeket azonosító (RAG) számmal, amivel minden postázott csomag útvonala nyomon követhető. Az úgynevezett küldeményeket azonosító RAG szám jelentése szerint már nagy biztonsággal meg fogják találni az adott postahivatalban az utánvételes ajánlott küldeményét, és odaadják Önnek a szerintük „még be sem jött” csomagot.Sokszor a postahivatalban a kevéske motiváció azonfelül a kis fizetés következményeképpen, ha nincs pont szem előtt a szóban forgó csomag, akkor inkább azt mondják Önnek, hogy nem kapták meg, illetve nem találják. Ez okból szükséges a RAG szám, ami ugyanakkor egy csomag nyomkövetési szám. E számot a Kapcsolat menüponton át egy levélben kérje el tőlünk.

Az igénylést követő napon a terméke mindenkor kiküldésre kerül a délután 16 óráig kivitelezett rendeléseknél. A délután 4 óra után lefolytatott igényléseket, ha még van rá kapacitásunk, abban az esetben tudjuk teljesíteni, viszont amennyiben nem sikerül, akkor másnap kerülnek feladásra. A postázott összes csomag teljesen egyedi küldeményazonosító RAG számot kap, ennek köszönhetően kikereshető a postahivatal számítógépének adatbázisa segítségével.

A postahivatalban maradó rendelés utáni napon, megírjuk Önnek ezt a bizonyos küldeményeket nyomon követő számot, de e nélkül is besétálhat a postára valamint kikérheti a csomagját, hogyha normális hivatalnokok dolgoznak éppen, abban az esetben kikeresik Önnek egykettőre és így át is veheti.

Amennyiben valamilyen okból mégsem küldenénk el ezt a küldeményazonosító RAG számot elektronikus levélben, akkor vegye fel velünk a kontaktust, ha bement a postahivatalba és ott azt állították Önnek, hogy nem érkezett meg a csomagja, illetve nincs meg. A Kapcsolat menüpontra kattintva küldjön cégünkhöz egy rövid levelet!

Ez okból ennyire fontos, hogy igazi levelezési címet továbbá telefonszámot írjon be, hogy a kapcsolat lehetséges legyen. Netalán az ilyen kézbesítési bonyodalomnál el tudjuk Önt érni, amennyiben nem tud reagálni a levelünkre.

Házhozszállítás szokásos postai utánvéttel, megadott címre történő kivitellelHázhozszállítás szokásos postai utánvéttel, megadott címre történő kivitellel

A hagyományosnak amellett leggyakrabban előfordulónak mondható postai utánvételes csomag lakásra való kikézbesítése során a szállító kisebb értéknél (100 000 forintig) kihozza a küldeményt a címre, és akkor az átvételkor ki tudja egyenlíteni a postaköltséget a megrendelő oly módon, hogy a helyszínen a postásnak átadja az utánvételi árat. Az utánvételi összeg a megrendelt árucikk(ek) összegéből, a posta- utánvétes, továbbá csomagolási kiadásokból áll össze. A rendelésénélegyébiránt mindig jelezzük a házhozszállítási összeget is részletesen, ezzel elolvashatja, hogy a rendelt árucikken túl mennyi lesz a kiküldési költség.

Címre történő kézbesítéskor utánvétel esetén, hogyha nem nyitnak ajtót az adott címen a postás vagy a futár, illetve drágább értékű az utánvét összege, akkor többnyire hagy egy értesítést a postaládában.

Sajnálatos módon azt kell a tények alapján megállapítanunk, hogy a szállítási ellátás nem mindenkor megfelelő, számtalanszor értesítőt sem hagynak ott a postások/szállítók nem tudni milyen okból kifolyólag, és ilyenkor küldeményünket visszaszállítják hozzánk, mert Ön nem tud a küldeményünk kiérkezéséről, mivel nem kapta meg róla az értesítőt, hogy ott járt vele a postás/futár. A kiút az, hogy a rendelés után 48 órával legfeljebb, hogyha nem kézbesítik ki az adott lakóhelyre a küldeményt, akkor írnia kell nekünk egy levelet a Kapcsolat menüponton át. Ezután a küldeményazonosító számot megadjuk Önnek és ezzel garantáltan rátalálnak a postahivatalban.

Probléma, illetve 48 óránál régebbi igénylés esetében, ha nem jutott el Önhöz a termékünk, akkor legyen szíves, vegye fel velünk a kapcsolatot oly módon, hogy eljuttat hozzánk egy levelet a problémájáról a KAPCSOLAT menüpontra kattintva!

Hazaszállítás előreutalásnál

Amennyiben Ön előre elküldte nekünk a termék(ek) árát, olyankor az utalás jelentkezése után, aminél SMS-ben informálnak minket, még azonnyomban aznap feladjuk a csomagot. Az árucikket sima buborékfóliás átlátszatlan amellett nem kitapintható borítékba csomagoljuk be gondosan, a tartalmát nem írjuk rá. A tapintatos csomagunk ajánlottan kerül feladásra utánvétel nélkül.

Feltéve, hogy tán el kellett mennie otthonról és így a postás/szállító nem tudta átadni, abban az esetben a helyszínen hagy egy értesítést a postaládában. Ezzel szükségeltetik bemennie a postára amellett átvenni a fizetés nélkül átadott tapintatos dobozú ajánlott küldeményét.

Feltéve, hogy nem lett bedobva értesítés továbbá már több napja megrendelte az árucikket, akkor minden bizonnyal a postás/szállító nem hagyott a helyszínen üzenetet Önnek, azonban a postán benn lesz a küldemény. Ha akkor se fedezik fel, juttasson el nekünk a KAPCSOLAT menüponton keresztül egy üzenetet és segítünk Önnek megoldani a problémát! Az átutaláshoz lényeges díjtérítési tájékoztatónkat ennek a lapnak a legfelső részén olvashatja a Fizetési módnál.

Kiküldés tempója, ideje, kivételes sürgősségi szolgáltatás

A kiszállítás idejének lerövidítése, valamint a tisztelt igénylő mennél gyorsabban történő ellátása kereskedésünk elengedhetetlen követelménye! viszont az olcsó házhozszállítási díjakat alapul véve a magyar posta árkalkulációja azonfelül gyorsasága az irányadó, esetleg a futárszolgálat.

A 16 óráig kivitelezett igényléseknél aznap lezajlik a dropship, azaz a küldemények közvetlenül a vevőnek való kiküldése. Eszerint az aznapi feladásnál a postahivatal 24-48 óra leforgása alatt biztosítja a küldemények átadását egész Magyarország területén belül. Eme időintervallum nem csupán elméletben, hanem a gyakorlatban is megvalósul. A fuvarcégek 24 órás elintézést vállalnak.

Minden csomagot szokás szerint normál elsőbbségi plusz lehetőséggel vesszük igénybe, melynek plusz ára nem éri el a 90 forintot sem.

A vevő igénybe vehet postai plusz sürgősségi ellátást is (EMS), mely garantálja, hogy a még aznap leadott megrendeléseket másnap a futár cég 5600 Ft-os díj ellenében a nagyobb településekre, a városokba délelőtt 9-re a kisebb méretű települések esetén legfeljebb déli 12 óráig kézbesíti.

A postahivatal normál sürgősségi szolgáltatása nem jelenti biztosan a következő napi kézbe adást, ezért hogyha bárkinek okvetlen kellenek másnap az árucikkeink, akkor kérhet kivételes sürgősségi szolgáltatást ún. EMS lehetőséget, amely esetében a posta garantálja a másnap déli 12 óra előtti kézbe adást.

Postai kiszállítás díja, utánvétes fizetnivaló, csomagolási díjak a rendelésnél

A postai utánvételes vásárlás egy költségesebb megoldás, végtére is az áru költségén túl a postahivatal utánvételi szolgáltatás díját is a vevőnek szükségeltetik állnia, nem úgy, mint az előre történő utalásnál, mert ott vállalatunk átveszi az összes hazaszállítási valamint a többi járulékos anyagi terheket.

A kiküldési, becsomagolási, illetve utánvételi díj összege átlagosan nem túl nagy értékű termékek esetében 1500 Ft alatti.

Az értékesebb, eszerint valamivel súlyosabb csomagok esetében az 1800-2200-2700 Ft-ot is elérheti, azonban rendeléskor a hazaszállítási összeget odaírjuk pluszban az árucikk költségén kívül, eszerint részletesen tudni fogja, hogy mennyi lesz az egész igénylése összegezve.

Az aktuális posta, utánvételes, csomagolási összes árat, ami még rájön az áru árára, azt a rendeléskor a rendszer kimutatja Önnek.

A lehetséges legolcsóbb továbbá legrugalmasabb hazaszállítási módszert tanácsoljuk az Ön számára a legmagasabb diszkréció betartásával.

bonyodalmak továbbá tennivalók az átvétellel, postázással összefüggésben

Persze a hazaszállítást továbbá a feladást is csak emberek végzik, ezért olykor-olykor hibát véthetnek. Ezzel nincs is probléma, mivel minden esetre létezik problémaelhárítás a lehetséges kellemetlen gondok elkerülésére.

Nem pont azt a típusú illetve mennyiségű árucikket kapta, mint amit kért a rendeléskor

Minthogy világhálón működő kereskedésünknek napi több, mint száz megrendelése van, ekképp néha előfordulhat, hogy egy kis figyelmetlenség következményeképp véletlenül nem annyi vagy nem azt a féle terméket tesszük bele a csomagba. Ezeknek persze eléggé csekély a valószínűségük, de, ha ez megesett Önnel, abban az esetben sincsen gond, ugyanis nincs egyéb tennivalója, mint a weblap alján található üzenetküldő űrlapon eljuttatni számunkra egy reklamációs üzenetet, amelyet haladéktalanul kivizsgálunk még aznap, továbbá ha eszerint volt, akkor helyreigazítjuk a hibánkat magától értetődően díjtalan.

Az árut széttörve vagy szétszakadva kapta meg a borítékból kivéve

Sajnálatosan a postázás esetén a nem jól kezelt azonfelül házhozszállított küldemények bizony sérülhetnek. Az ilyen megsérült csomagokra a posta vállalja a biztosítékot, gyógyszerkereskedésünk nem fog kárpótlást leróni az egyéb szállító cégek által rosszul kezelt károkért.

Az effajta panasz általában csak nagyon kevés alkalommal jött elő, pedig a megrendelők jelezték, hogy a levél (bliszter) el van szakítva, ámde ettől még egyáltalán nem lett baja a terméknek, így nem szoktak az esetleges kicsi sérüléseken rágódni.

Nem kapta kézbe a csomagot időben

Nem kapta kézbe a csomagot időbenCégünk nagyon odafigyel a villámgyors, aznapi dropshipre (házhozszállításra), ekképp minden nap elküldjük a délután 4-ig kitöltött megrendeléseket. Ezeknek 1 vagy maximum 2 nap alatt oda kell érnie a teljes Magyarországon belül bármerre. Hogyha két nap alatt nem kapta meg a küldeményét, abban az esetben mindenféleképpen jelezze ezt nekünk oly módon, hogy a Kapcsolat menüponton keresztül egy levelet ír a problémájáról, amelyben írja le, hogy mely jellemzőkkel valamint milyen árut rendelt, mely még nem érkezett meg.

Annak, hogy vajon miért nem kapta kézhez a csomagját, véleményünk szerint az alábbi okai lehetnek:

• Nem dobott be a postás értesítőt, ez okból nem sétált be átvenni a postahivatalba, azonfelül hozzánk visszajuttatták a csomagot. Ez általában a postán maradó csomagok esetében történhet meg, illetve abban az esetben, hogyha abban a városban, településen az utánvételes csomagokat intézCsomagkihordó postás/futár valamint a hagyományosnak mondható postás egészen más. Így tehát feleslegesen panaszkodik a már esetleg régen ismert postásánál, minthogy nem is ő kapja az utánvétes csomagok kiszállítási feladatát. Még megszokott lakcímre történő kiszállításnál is megtörténik többször, hogy nem hagynak a helyszínen értesítőt, eszerint Ön nem értesül a csomagunkról és így egynéhány nap múlva visszajuttatják a feladójához.

Azt javasoljuk, hogy feltétlenül írjon üzenetet számunkra, hogyha az igényléstől számított maximum két munkanapon belül nem nem érkezett meg az ajánlva feladott utánvételes csomagunk, és akkor mi adunk egy küldeményazonosító számot (úgynevezett RAG számot), amivel már be tud menni a postára és átadják Önnek értesítés nélkül is a küldeményt. Tehát 48 óránál tovább semmi esetre se várjon, hanem juttasson el számunkra a Kapcsolat menüpontra kattintva egy levelet!

• A küldemény a postahivatalban elveszett. Ilyenkor Önnek úgyszintén jeleznie szükségeltetik nekünk, hogy a csomagunkat nem kapta meg. Mi utánajárunk, és ha elveszett a küldemény, akkor annak az értékét a posta kereskedésünknek visszatéríti, de már azon a napon, amikor ezt megtudtuk amellett beigazolódott, hogy elkallódott, akkor mi egyből feladjuk az Ön számára ismét az igényelt árucikket és így másnapra előreláthatólag oda is érkezik.

Erre különben egyszer volt eleddig példa. Az a lényeg, hogy ha nem érkezett meg a csomag, abban az esetben okvetlenül írjon számunkra, mert abban biztos lehet, hogy feladjuk még aznap adu. 4 óráig kivitelezett igényléseket!

• Nem lett kiküldve a csomag.

Online patikánknak minden esetben van raktáron akármilyen mennyiségű árukészlete, ekképp idestova 100%, hogy nem történhet meg, hogy elfogynak a gyógyszerkészítmények, továbbá nem áll módunkban feladni a rendelt árukat. Tán bekövetkezhet az, hogy az igénylés kivitelezését követően valamely levelezési szolgáltató nem továbbítja az igénylést cégünkhöz. Ilyesmire még nem volt egyáltalán példa.

 

Küldeményeket nyomon követő vagy küldeményeket azonosító szám, úgynevezett RAG szám megírása Önnek e-mailben, amennyiben nem találják a küldeményt

Ha azt a tájékoztatást kapja a postástól, vagy a postahivataltól, hogy semmilyen küldeménye nem jött Önnek, abban az esetben majdnem bizonyos lehet abban, hogy a postahivatalban elkeveredett a küldemény. Ilyenkor egy úgynevezett küldemény nyomkövetési RAG számot kérnek a megrendelőtől, mert az összes csomagnak létezik egy egyedi azonosító száma, és annak segítségével már megkeresik az Ön küldeményét a postahivatalban a számítógépükbe beírva. A küldeményazonosító RAG szám bemutatását, illetve közlését mindenkor a postán szükséges lefolytatni, és nem a postásnak/futárnak mondani, hogy keressen utána.

Ez a küldeményeket azonosító szám mindig 2 betűvel indul amellett 14 számból álló számsor követi. A 2 betű, mellyel kezdődik, az R és az L valamint utána 14 db szám.

A csomagját du. 4 óráig kitöltött rendelésnél még aznap elküldjük, és így egy vagy két nap alatt már meg is kapja. Hogyha maximum 2 nap elmúltával nem kapta kézhez, akkor mindenképpen írjon nekünk a KAPCSOLAT menüpontban egy néhány soros levelet a bajával – adatainak feltüntetésével, és akkor mi azonnal választ küldünk valamint elküldjük Önnek ezt a csomagokat azonosító RAG számot. Ezzel a RAG számmal ha besétál a postahivatalba, ahol már a számítógépbe beütve jól tudják, melyik küldeményről érdeklődik, valamint kikeresik az Ön számára.

Diszkréció, csomag látványa- esztétikuma

Cégünk lényegbevágó követelménye a tapintatosság! A rendelése semmiféle esetben sem fog kiderülni senki felé, azt más személynek nem kézbesítjük. Sok embernek jókora problémátokoz, hogy hova is küldessék a küldeményt, nehogy bárki is megtudhassa. A szüleivel vagy egyéb közös háztartásban él valakivel és emiatt nem akar kínos kíváncsiskodást, ezért kerül elő a téma, hogy hová kérje a csomagot?

A megoldás pofonegyszerű amellett persze a legdiszkrétebb. A postára postahivatalban maradó küldeményként. Azért is olyan hasznos ez a lehetőség, mert Önnek még a saját lakcímét sem szükséges nekünk megírnia, hanem csak annak a postahivatalnak a számát illetve a címét (minden nagyobb település főpostája az 1. számú posta), amelyet a postakeresűnkből fog tudni kiválasztani. Azért ez nem ilyen egyszerű, jó néhány tájékoztató amellett dolog létezik a postahivatalban maradó csomagoknál. Feltéve, hogy postán maradó csomagot szeretne igényelni, tehát, hogy a postahivatalban benn maradjon a küldeménye és ne küldjék ki, abban az esetbena következőket okvetlenül olvassa át részletesen: szállítás postahivatalban maradó csomagként!

A csomagolás illetőleg a küldemény kinézete

A postázott csomagok külseje azonkívül látványa rendkívül szerény, semmi nem utal a tartalomra. A feladó magánszemély lesz a kínos kérdések kiküszöbölése érdekében. A küldeményt a gyakorlatban mint levelet adjuk fel, mert így kevesebb pénzbe kerül a csomagnál. A levél egy leveg? buborékos bélelésű boríték, amelyet nem lehetséges kitapintani se, valamint így nem tud sérülni sem a boríték tartalma, esetünkben a gyógyszerek.

A mérsékeltebb értékű illetve súlyú- illetve méretű megrendeléseket szóval egy bélelt borítékban postázzuk, amelynek formája a következő képen látható:

A jelentősebb értékű, vagy súlyosabb, nagyobb méretű rendeléseket kartondobozban adjuk postára.

Amikor telefonálunk Önnek az igényléskor kapott telefonszámon

A rendelésben jelzett telefonszámon egyedül teljesítési, szállítási bajok esetében telefonálunk Önnek a legutolsó esetben, feltéve, hogy leveleinkre nem felel egyáltalán. A megrendelés visszaigazolása miatt semmiképpen se hívjuk telefonon, hanem csupán egy értesítő levelet juttatunk el az Ön számára.

Még abban az esetben telefonálnánk Önnek, amennyiben sürgős kézbesítést kíván a következő napra. Amennyiben talán a közölt igénylési adatokból hiányzik valami, aszerint nem tudunk eleget tenni az igénylésnek. A telefonhívásnál mindig a megrendelést lefolytató személyt kérjük telefonhoz, és meggyőződünk afelől, hogy ki az, akivel beszélgetünk, továbbá ha az asszonya vagy barátja veszi fel a telefonját (mobilját), akkor ne aggodalmaskodjon csupán egy eltévedt hívás voltunk rejtett számról, amit nem is lehet visszahívni, és visszakeresni. Ebből Önnek nem származik bosszúsága! Ezért a tapintat 100%-os.

 

Garancia

Gyógyszerkereskedő vállalatunk a Nemzetközi Gyógyszer Szövetség valamennyi tanúsítványával rendelkezik, azonkívül minden portékájára pénz visszafizetési vagy csere biztosítékot biztosít tisztelt vásárlóinak!

Online patikánkban nem eshet meg semmikor sem, hogy a törvénybe ütköző gyógyszerértékesítőkhöz hasonló módon leutánzott gyógyszerkészítményt adjunk el Önnek. Vállalatunk jó hírneve, hiteles működtetési engedélye, online gyógyszertári és gyógyszer értékesítési jogosítványa okán sem engedhetné meg, hogy hamisított termékeket áruljon, mert olyankor bevonják a vállalat valamennyi tanúsítványát. Beszüntetnék státuszát, bár mi a mi országunkon kívül még 31 gyógyszervállalattal, 895 normál gyógyszertárral állunk szerződésben. Ezen kívül még 18 államban vannakjól prosperáló világhálón működő gyógyszerkereskedéseink.

Alább felsoroljuk Önnek azt a három legjelentősebb szövetséget valamint testületet, amelyek a patikák, azonkívül internetes gyógyszerkereskedések üzemelését, ellátását, valamint az igényelt, illetve kiadott medicinákat megvizsgálják valamint figyelemmel követik, gyenge minőségi szint esetében beszüntetik a gyógyszertár üzemelését, amellett megvonják az üzemeléshez nélkülözhetetlen jogosítványait.

A KAPCSOLAT menüpontban megmutatkoznak Önnek a számítógép képernyőjén cégünk és a netes patikánk nevére szóló legnagyobb szintű internacionális gyógyszerkészítmény ellenőrző szervezetek érvényes jogosítványai. Az engedélyek képeken láthat majd domain névre utaló sorozatos vízjeleket, amit amiatt volt szükséges elhelyeznünk rajtuk, hogy az illegálisan munkálkodó, hamisított gyógyszerkészítményeket forgalmazó webshopok ne tudják másolni e legális engedélyek okmányait azonfelül átírni a sajátjukra.

• FDA /Food and Drug Administration/ engedély,

• CIPA /Canadian International Pharmacy Association/ engedély,

• VIPPS /Verified Internet Pharmacy Practice Sites/ engedély a KAPCSOLAT menüpontnál ellenőrizhetőek az összes hivatalos adatunkkal együtt.

Eme törvényes okmányok áttanulmányozásával már letisztult Ön előtt a kép, hogy cégünk egy engedéllyel kereskedő internetes patika, és nem a tucatnyi nem legális nem eredeti gyógyszerárusító portálok egyike, amelyekre a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) is felhívja a figyelmet.

Cégünk ezen felül csere biztosítékot, végső esetben pénz visszatérítési garanciát is garantál valamennyi árucikkére, a következő garanciális körülmények mellett, ha:

• Ön elmúlt 18 éves.

• Ön nem szedett kábítószert, tudatmódosító anyagot szedés folyamán vagy azt megelőzően.

• Ön teljesítette a szerre vonatkozó használati utasításokat teljes mértékben.

• Ön nem használt koffein, taurin, és alkohol alapanyagú ételt, italt, vagy egyéb más terméket a gyógyszer alkalmazása során és/vagy azt megelőzően.

• Ön nem kínlódik vese, máj, szív, tüdőbetegségben továbbá nem szed erre/ezekre gyógyszereket.

• Ön nem szed nitrátot tartalmazó, illetve egyéb más értágító, intenzív vérnyomást csökkentő, illetve vízhajtó gyógyszereket.

• Ön nem szenved pánikbetegségben, nincs semmilyen pszichiátriai baja, azonkívül nem szed antidepresszánsokat.

• Önnek önhibáján kívüli okokból nem segített ez a készítmény.

• Ön beleegyezik abba, hogy IP címét azonkívül adatait az adatbázisunkban tároljuk.

Ha megfelelt eme felsorolás feltételeinek, azonfelül a gyógyszerkészítmény saját hibáján kívüli okokból nem segített az Ön számára, visszatérítjük az orvosság összegét, vagy kicseréljük egy másik hatóanyagú gyógyszerre elsőként.

Pénz visszaadási vagy esetleg csere biztosíték működése a gyakorlatban

Ha megtörtént, hogy Ön az összes előírást betartotta és mégsem használt a gyógyszerkészítményünk, akkor kiválaszthatja, hogy az árát szeretné visszakapni, vagy cseréljük ki a termékét egy további hatóanyagú gyártmányra. Alapesetben ajánlunk az Ön számára egy különböző alapanyagú cserekészítményt, amelyet egészen ingyen kézbesítünk Önnek. Nagy részben az eltérő alapanyag már teljesen biztosan be szokott válni, mert létezhet olyan dolog hallatlanul ritkán, hogy egy hatóanyag valamiért nem használ egy egyénnek. Ámde amennyiben kipróbál egy másik hatóanyagú készítményt, abban az esetben meglepődik az eredménytől, azonfelül másképpen viszonyul vállalatunkhoz.

Hogyha vissza akarja igényelni az árát

Abban az esetben nincs egyéb teendője, mint, hogy juttasson el számunkra a KAPCSOLAT menüponton keresztül egy reklamációs e-mailt, és kap egy Claims Identification Number-t, azaz egy panaszbejelentő azonosítási számot. Ezzel a panaszbejelentő számmal kérjük, postázzon a cégünknek egy kérvényt hagyományos postai úton arra a névre és címre, amelyről a küldeménye jött. Ebben a kérvényben javasoljuk, írja le az Ön becses nevét, személyes adatait, azonkívül a felmerülő problémáját az orvossággal kapcsolatban. Kérjük, legyen szíves, tájékoztasson bennünket eme levélben, hogy mifajta kihatást valamint mellékhatást vett észre az orvosság alkalmazásakor, illetve az összes, a hatással összefüggő cselekményt. Például ivott-e kávét, vagy szeszt az alkalmazása előtt illetőleg alatt, vagy alkalmazott-e egyidejűleg vele további gyógyszerkészítményeket, azonfelül hogy hányadik évében jár. Ha postára adta ezt a hagyományos írásos levelet a házhoz szállításkor kapott névre valamint postafiók címre, abban az esetben arra szeretnénk kérni, írjon számunkra újfent a Kapcsolat menüpont segítségével egy üzenetet, amelyre 24 óra leforgása alatt felelünk.

Amennyiben beérkezett gyógyszerkereskedésünkhöz a levele és a tartalmát feldolgoztuk (4-10 nap), azután kontrolláljuk az esetet, amellett amennyiben Ön a betegtájékoztató alapján járt el azonfelül az összes fontos elvárásunkat tiszteletben tartotta, abban az esetben jár Önnek a garancia, ezért visszaadjuk Önnek a pénzét! Nagyon kérjük, ebben az esetben ne feledkezzen el a kézírásos levelében megadni az átutaláshoz szükséges személyi adatait. Kizárólag kézzel írt levelet fogadunk el, mivel ezt le kell fénymásolnunk azonfelül bevinni a központba adminisztrálni. Hogyha akármely adatot nem adja át, ami nélkülözhetetlen a pénz visszaadási garancia érvényesítéséhez, akkor az utalást nem tudjuk lefolytatni. elsőként, kérjük, legyen szíves, küldje vissza nekünk az igényelt gyógyszerét, ami hatástalan volt, és mi kontrolláljuk, hogy vállalatunktól van-e. A megrendeléskor mindig egy jól elrejtett jelölést teszünk a készítmény levelére, dobozára, ezért tudjuk, hogyha nem gyógyszerkereskedésünktől származik a visszaadott készítmény. A pénz visszatérítési jótállást egyedül akkor tudjuk érvényesíteni, amennyiben a tabletta leveléből (bliszter) csupáncsak szigorúan maximum egy darab nincs meg, illetve gél esetén egy zacskó. Hogyha több darab hiányzik, akkor nem tudjuk majd egyik féle garanciát se nyújtani az Ön számára még aktív reklamáció esetén sem!

Hogyha Ön a jótállását meg szeretné kapni, abban az esetben kérjük, a Kapcsolat menüpont használatával küldjön nekünk egy üzenetet, megírva benne a Claims Identification Number-t, értsd a különleges reklamációs azonosító számot, azonkívül írja le a bankszámlaszámot továbbá az utaláshoz szükséges valamennyi adatot. Hogyha ezen adatokat 16 óráig beküldi nekünk, akkor még aznap visszautaljuk a pénzét, ami 24 óra alatt beérkezik a számlaszámára. Erről az eseményről egy képernyőképet tárolunk el, hogyha talán azt feltételezné, hogy mégsem átutaltuk a pénzt az Ön számára. A megrendelés lefolytatásával ezeket a szabályokat Ön jóváhagyja.

Hogyha ki szeretnécserélni a gyógyszert

Ha az Ön számára valamiért nem volt hatékony a küldött patikaszerünk, illetve nem reagált jól pont arra az alapanyagra, viszont az árával nem megy semmire, hanem szívesebben próbálkozna egy másik alapanyagú készítménnyel, abban az esetben kérjük, küldjön nekünk egy panasztevő levelet a Kapcsolat menüpontban. Ekkor küldünk egy Claims Identification Number-t, vagyis egy reklamációs azonosító számot.

Ezt követően írjon nekünk egy saját kézzel írt offline levelet arra a névre és címre, ami a rendelt küldemény megkapásakor annak feladójaként meg volt jelölve! Eme kérvényben szépen kérjük, írja meg az Ön becses nevét, személyi adatait, hogy mely lakáscímre vagy postacímre óhajtja pontosan a másik tablettákat amellett még azt is, hogy mire akarja, ha kicserélnénk a gyógyszert! alapvetően felajánlunk Önnek a hozzáértésünk alapján egy attól különböző alapanyagú készítményt, amely gyógyszerkereskedésünk szakértői szerint már sikeres lesz. Feltéve, hogy a két patikaszer költsége között különbözet van, ez átutalással, megbeszélést követően megoldható.

Ezt követően Önnek visszaigazoljuk a kérelmét, ami után nincs más tennivalója, mint hogy elküldi postán ajánlva, a kézzel írt offline üzenetet (ami tartalmazza az adatait, telefonszámát, a kicserélendő gyógyszerkészítmény nevét, a Claims Identification Number számával, vagyis az egyedi reklamációs azonosító számával együtt); valamint a rendelt csomagján szereplő Feladó nevére valamint postafiók címre (ez lenne vállalatunk) a felbontott valamint megmaradt gyógyszert visszaküldeni szíveskedjék.

Feltéve, hogy megérkezett cégünkhöz a visszaküldött gyógyszerkészítmény, az Ön adatai azonkívül a Claims Identification Number, akkor azt feldolgozzuk továbbá egy-két napon belül a kérelmében lévő adatok segítségével kiszállítjuk Önnek a csere szert. A kézírásos offline (papír alapú) kérelemre az okból van szükség, mert gyógyszerkereskedésünknek le kívánatos fénymásolnia a számunkra írt kérelmét amellett el kell küldeni a központnak az irat rögzítése miatt.